Web Analytics Made Easy - Statcounter

کودک و نوجوان>فرهنگی - اجتماعی - خانه فیروزه‌ای > لیلی شیرازی:
ممکن است بسیار خسته باشی. نشسته باشی گوشه‌ای و فکر کنی که از خورشید و زمان و سایه‌ها خسته‌ای. ممکن است دلت گرفته باشد. ممکن است تنهاتر از همیشه باشی. ممکن است روزهایت بدون راز، بدون شکفتگی، بدون لحظه‌های طلایی طی شوند.

اما ناامید نیستی. تو نوری در قلبت داری که از آن محافظت می‌کنی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تو نگهبان شعله‌های کوچک قلبت هستی و تا وقتی این آتش کوچک قلب تو را گرم می‌کند از روزهای تاریک هراسی نخواهی داشت.

* * *

گاهی با نقاشی کردن. گاهی با خواندن. گاهی با دوست داشتن. گاهی با دعا خواندن و گاهی با رفتن به صحن کبوتران است که قلبت را تازه می‌کنی.

می‌روی به صحن. صحن، شبیه کفه‌ی نمک است در روزهای خنک. وسیع است و بسیار الهام‌بخش. جایی برای امیدواری دارد، جایی برای گریستن، جایی برای این که دعاهایت را بيان كني و جایی برای این که آمین‌هایت را بگویی.

صحن جایی دارد برای این‌که به خاطراتت فکر کنی، جایی برای این که با دوستانت بخندی، جايي هم برای بازیگوشی‌هایت، رازهایت، گلایه‌هايت و دیوانگی‌هایت دارد. کبوتران هم آن‌جا هستند و بي‌آن‌که از تو بترسند يا شايد حتي بي‌آن‌كه حواسشان به تو باشد آزاد می‌چرخند.

* * *

شعله‌ی کم‌جان قلبت را به زیارت می‌بری. شعله‌ای که با اشک‌هایت از آن مراقبت کرده‌ای. هیچ‌وقت نخواسته‌ای با سایه‌ها دمخور باشی. هیچ‌وقت نگذاشته‌ای از ریشه بپوسی. هیچ‌وقت نخواسته‌ای بادهای تند را به قلبت راه بدهی، گرد و غبار را و حرف‌های پوچ و بیهوده را.

همیشه هوای باز خواسته‌ای. دشت خواسته‌ای. دویدن خواسته‌ای و هیچ‌وقت در غارهای تنگ و تاریک و کپک‌زده محصور نمانده‌ای. تو این را خواسته‌ای. به قول قیصر امین‌پور، «هفت آسمانِ باز» را خواسته‌ای و اصلاً همین است که هوای صحن را دوست داری، تولد را دوست داری، تولد معصومیت را دوست داری و با شکستن دلت در کنج‌های صحن آرام می‌گیری و دلت می‌خواهد که به گنبد نگاه کنی.

برای نگاه کردن به گنبد، سرت را بلند می‌کنی. آسمان در چشم‌انداز تو خواهد بود. ابرها در چشم‌انداز تو خواهند بود. تو سرت را بالا می‌گیری و احساس می‌کنی داری چیز عجیبی می‌بینی.

رفت و آمد فرشتگان را می‌بینی. هیاهوی آن‌ها را می‌شنوی که برای بوسیدن دل‌های شکسته به صحن می‌آیند. برای بردن دعاها به هفت آسمان باز به زمین می‌آیند. برای گفتن آمین به زمین می‌آیند. و می‌آیند که به تو کمک کنند تا نگهبان شعله‌ی کوچک و کم‌جان قلبت باشی.

* * *

پس هیچ از روزهای تنگ و طولانی نترس. پس هیچ از سایه‌های بلند نترس. از پچ‌پچه‌ها و خرابی‌ها، از زخم‌زبان‌ها و خشونت‌ها، از صداهای بلند و چشم‌های تنگ هراس نداشته باش. از بی‌تفاوتی‌ها و دست‌هایی که به قلبت چنگ می‌زنند نترس. از روزمرگی‌ها، تنهایی‌ها، خستگی‌های مانده در تنت و کلمات سنگین نترس.

تا وقتی‌که می‌توانی برای تولد معصومیت شادمانی کنی قوی بمان. تا وقتی که می‌توانی به صحن روشنی بروی قوی بمان. تا وقتی‌که می‌توانی در روشنایی آواز بخوانی و به قول سهراب «چیز بنویسی» قوی بمان.

با چشم‌های باز دستت را به کسانی بده که پیش از تو تمام قلبشان، به تمامی نور بود. به سادگی‌هایی از صحن‌های وسیع در مشهد، به کبوترانی که آزادی را نفس می‌کشند و به روزهای بی‌نظیر تولد توسل کن و همیشه برای قلب کوچکت شاخه‌ای نور از آن‌ها بخواه.

* * *

تو هیچ‌وقت تنها نخواهی بود. تا وقتی‌که از تولد اصحاب روشنی، زنده باشی.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۱۵۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین شاخه مقاومت اسلامی در بحرین چگونه متولد شد؟

در روزهای اخیر انتشار تصاویری از اولین حمله پهپادی مقاومت اسلامی بحرین به نام «سرایا الاشتر»، به شرکت حمل و نقل زمینی «تراک نت» در شهر ایلات واقع در جنوب فلسطین اشغالی توجه بسیاری را به خود جلب کرده و این سوال را ایجاد کرده است که این گروه مقاومت چگونه شکل گرفته است؟

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در روزهای اخیر انتشار تصاویری از اولین حمله پهپادی مقاومت اسلامی بحرین به نام «سرایا الاشتر»، به شرکت حمل و نقل زمینی «تراک نت» در شهر ایلات واقع در جنوب فلسطین اشغالی توجه بسیاری را به خود جلب کرده و باعث تعجب بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای و بین‌المللی شده است.

ببینید: حمله مقاومت اسلامی بحرین به بندر ایلات برای اولین بار+ فیلم

این گروه سیزدهم اردیبهشت در بیانیه‌ای اعلام کرد: در حمایت از آرمان فلسطین و در حمایت از مردم مقاوم غزه، مقر شرکت حمل و نقل زمینی تراک نت رژیم صهیونیستی در شهر ام الرشرش فلسطین اشغالی (ایلات) را به وسیله پهپاد هدف قرار داده‌ایم.

مقاومت اسلامی بحرین در ادامه تاکید کرد که به حرکت و حمایت خود در همه سطوح از مردم صبور و مقاوم غزه ادامه می‌دهد و تا زمانی که تجاوز رژیم صهیونیستی متوقف نشود، عملیات‌های خود را متوقف نخواهد کرد.

مقاومت بحرین چه زمانی تأسیس شد؟

بر اساس اطلاعات موجود، این گروه در سال ۲۰۱۲ میلادی (بعد از سرکوب اعتراضات بحرین در سال ۲۰۱۱) تأسیس شد و برای مقابله با حکومت آل خلیفه در بحرین اقدامات سیاسی و مسلحانه انجام می‌دهد. طبق ادعای منابع نزدیک به دولت بحرین و رسانه‌های غربی، تعدادی از افراد مخالف حکومت آل خلیفه برای فرار از مجازات از بحرین گریخته و در ایران ساکن شدند و سپس این گروه مقاومت را تشکیل دادند، مقامات بحرینی در سال‌های اخیر سعی کرده‌اند تا این گروه را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کنند که خارج از بحرین فعالیت می‌کند.

لازم به ذکر است که پانزدهم دی ماه سال ۱۳۹۹، در اولین سالگرد شهادت شهید سلیمانی، تصاویری از حضور اعضای مقاومت اسلامی بحرین در گلستان شهدای کرمان برای ادای احترام به سردار شهید قاسم سلیمانی، منتشر شد که در آن پرچم سرایا الاشتر دیده می‌شد.

رسانه‌های ضد محور مقاومت مدعی هستند که رهبری این گروه بر عهده «أحمد یوسف سرحان» (معروف به أبو منتظر) و «جاسم أحمد عبد الله» (معروف به ذوالفقار) دو شهروند بحرینی فراری و ساکن ایران می‌باشد، اگرچه علی‌رغم گذشت چندین سال، تاکنون رسانه‌های غربی و بحرینی اسناد قابل استنادی در این رابطه منتشر نکرده‌اند.

سرایا الاشتر در سال ۲۰۱۴ از سوی کشورهای امارات، کانادا، مصر، عربستان سعودی و کویت به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام شد. آمریکا نیز در سال ۲۰۱۸، این گروه را به فهرست سازمان‌های تروریستی اضافه کرد.

۴ جوانی که در کلیپ سرایا الاشتر دیده می‌شوند چه کسانی هستند؟

پس از این عملیات وب‌گاه نشریه «نیوزویک» آمریکا در مقاله‌ای به بررسی این گروه پرداخت و نوشت کلیپ منتشر شده توسط این گروه، به طور برجسته پرتره‌ای را نشان می‌دهد که ۴ مرد را به تصویر می‌کشد: «ردا الغصره»، «مصطفی یوسف» و «محمود یحیی» که در سال ۲۰۱۷ هنگام تلاش برای فرار از زندان بحرین به ایران توسط نیروهای امنیتی بحرین کشته شدند و همچنین «احمد الممالی» که در سال ۲۰۱۹ اعدام شد. هر ۴ نفر توسط مقامات بحرینی به تروریسم متهم شدند و توسط گردان‌های الاشتر به عنوان شهدا مورد ستایش قرار می‌گیرند و در ویدئو برچسب تصویر این ۴ شهید بر روی پهپاد شلیک شده به سمت اسرائیل نصب می‌شود.

نیوزویک در ادامه به بررسی پهپاد نمایش داده شده در کلیپ پرداخت و نوشت پهپادی که در ویدئوی گردان‌های الاشتر مشاهده شد، شباهت‌هایی به مدل‌هایی دارد که اخیراً توسط انصارالله یمن به کار گرفته شده است؛ به ویژه پهپاد صماد ساخته انصارالله یمن.

همانند تعدادی از شبه‌نظامیان محور مقاومت در سراسر منطقه، پرچم گردان‌های الاشتر مشت گره‌شده‌ای است که یک تفنگ کلاشینکف را در کنار یک کره و آیات قرآن، به تبعیت از الگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، برافراشته است.

به گفته این گزارش در حالی که به نظر می‌رسد گردان‌های الاشتر تقریباً به اندازه برخی از برجسته‌ترین جناح‌های محور مقاومت در لبنان، عراق، سوریه و یمن فعال نیست، اما این گروه در کنار دیگر شبه‌نظامیان مسلمان شیعه، نگرانی‌های امنیتی پایدار برای رژیم آل خلیفه در بحرین ایجاد کرده است. بحرین همچنین برای ایالات متحده که پایگاهی کلیدی در آنجا دارد، بسیار واجد اهمیت است، زیرا شهر منامه، پایتخت بحرین، میزبان مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است.

به گزارش ایمنا، کشور بحرین به عنوان متحد نزدیک عربستان سعودی، یکی از چهار کشور عربی است که از طریق پیمان ابراهیم که در سال ۲۰۲۰ و توسط آمریکا آغاز شد، رژیم اشغالگر اسرائیل را به رسمیت شناخت و امارات متحده عربی، سودان و مراکش نیز بعد از بحرین روابط خود را با این رژیم عادی کردند. این تصمیم خشم گروه‌های مختلف مردمی در داخل این کشور را برانگیخت و مطابق نظرسنجی‌ها بسیاری از مردم بحرین از عادی سازی روابط با رژیم جنایتکار صهیونیستی ناراضی هستند.

لازم به ذکر است که در ماه‌های اخیر و با افزایش تنفر عمومی از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه، وزارت خارجه بحرین نیز چندین بار از اقدامات اسرائیل در غزه و اقدامات شهروندانش انتقاد کرده است، از جمله در بیانیه‌ای در روز پنجشنبه «به شدت حمله شهرک‌نشینان اسرائیلی افراطی به دو کاروان کمک‌های اردنی حامل مواد غذایی و تدارکات امدادی به نوار غزه از طریق گذرگاه کرم ابوسالم و گذرگاه بیت حانون-ارز را محکوم کرد و این اقدام را برخلاف قوانین بشردوستانه بین‌المللی، میثاق‌های بین‌المللی و همه ارزش‌های انسانی و اخلاقی دانست.»

با این حال، به نظر می‌رسد روابط میان بحرین و رژیم صهیونیستی همچنان پابرجاست و اگرچه اخباری مبتنی بر اخراج سفیر اسرائیل از خاک بحرین و تعلیق تمامی روابط اقتصادی میان بحرین و اسرائیل در ماه نوامبر منتشر شد اما پس از آن هیچ تأیید رسمی در این باره منتشر نشد و وزارت خارجه اسرائیل نیز این خبر را تکذیب کرد.

علاوه بر این، نباید فراموش کرد که بحرین تنها کشور عربی بود که به ائتلاف آمریکایی - انگلیسی که در ماه دسامبر برای مقابله با اقدامات نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ شکل گرفت، ملحق شد، اما حالا به نظر می‌رسد با شروع فاز جدید اقدامات گروه مقاومت اسلامی بحرین به عنوان یکی از جدیدترین شاخه‌های محور مقاومت در منطقه باید منتظر تحولات تازه ای در این کشور، به عنوان یکی از متحدین استراتژیک رژیم صهیونیستی باشیم، چراکه همانطور که رهبر معظم انقلاب در دیدار با معلمان اشاره کردند: «بعضی خیال می‌کنند بروند کشورهای اطراف را وادار کنند که روابطشان را با رژیم صهیونیستی عادّی کنند، مشکل حل خواهد شد؛ نه، اشتباه می‌کنند. فرض کنید کشورهای گوناگونِ این دُوروبَر، عمدتاً کشورهای عرب، روابطشان را با رژیم صهیونیستی عادّی هم بکنند، این، مشکل را حل نمی‌کند، بلکه مشکل را متوجّه می‌کند به خود دولت‌های آنها؛ یعنی آن دولت‌هایی که بر این جنایات چشم پوشیدند و با وجود یک چنین جنایاتی با آن رژیم دست دوستی دادند، ملّت‌ها به جان خود آن دولت‌ها خواهند افتاد. اگر امروز ملّت‌های منطقه علیه رژیم صهیونیستی‌اند، آن روز ملّت‌های منطقه علیه دولت‌های خودشان خواهند بود.»

کد خبر 750353

دیگر خبرها

  • چهارمحال و بختیاری در سوگ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان
  • عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع)در ایلام
  • عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع) در دهلران
  • خوش آن گروه که هستند با امام بقیع
  • جدیدترین شاخه مقاومت اسلامی در بحرین چگونه متولد شد؟
  • جشنواره روستایی عشایری آسمان هشتم در بوشهر دارای عمق و پیشرفت بود
  • بیا در آغوشم؛ به یاد «حسین بختیاری» که بهار پر کشید
  • درس اخلاق | چرا باید صابر باشیم؟
  • «قصه های مجید» و «معصومیت از دست رفته»؛ تدارک تلویزیون برای آخر هفته